Η υπηρεσία του Έργου Αριάδνη είναι σε θέση να προσφέρει συναντήσεις Ψυχολογικής Υποστήριξης, κατά τη διάρκεια και μετά τη νοσηλεία ενός αγαπημένου σου προσώπου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείς. 

 • Προσφέρονται δωρεάν προς τις οικογένειες των ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 
 • Αρχίζουν στις 10:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, και διαρκούν περίπου 30 λεπτά μέχρι και 60 λεπτά/μία ώρα.
 • Μπορείς να μιλήσεις στον Ψυχολόγο ακόμα και μέσω του ιστοχώρου του Έργου Αριάδνη

Κι αν διστάζεις να επισκεφθείς τον Ψυχολόγο, ρίξε μια ματιά στα πιο κάτω κείμενα και θα καταλάβεις πως -όση ώρα θα βρίσκεσαι στο γραφείο του- δεν θα βαρεθείς και δεν θα κουραστείς.

Εκπαιδευτικά Παραμύθια

Διαβάζοντας μαζί με τον Ψυχολόγο... 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών σου με τον Ψυχολόγο θα έχεις την ευκαιρία να διαβάσετε παρέα διάφορα εκπαιδευτικά παραμύθια που θα σου προσφέρουν νέες γνώσεις και εικόνες. Ίσως ακούσεις και ιστορίες όπου οι ήρωες βιώνουν -όπως κι εσύ- κάποια δυσκολία... Μην παραξενευτείς αν βρεις -μέσα απ' αυτές τις ιστορίες- και κάποια λύση για το πρόβλημα που σε ανησυχεί.

Σε συμβουλεύουμε... 

Να δώσεις προσοχή στο περιεχόμενο των παραμυθιών και να μη διστάσεις να συνομιλήσεις με τον Ψυχολόγο. Για ποιο λόγο; Επειδή θα αισθανθείς καλύτερα.

Να θυμάσαι... 

Μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση του παραμυθιού, ο Ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις, να μάθεις νέα πράγματα και να συζητήσεις για το φόβο, το άγχος ή ακόμα και για την απογοήτευση που νιώθεις.

Ζωγραφιές 

Δημιουργώντας στο γραφείο του Ψυχολόγου...

Στις συναντήσεις με τον Ψυχολόγο θα έχεις την ευκαιρία -αν θέλεις- να ζωγραφίσεις οτιδήποτε σε εκφράζει, όπως για παράδειγμα την οικογένειά σου, ένα άνθρωπο, ένα σπίτι, ένα δέντρο.

 • Οι Ψυχολόγοι θα σου δώσουν διάφορα χρωματιστά μολύβια, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ολοκληρώσεις το σχέδιό σου
 • Μπορείς να διαλέξεις το αγαπημένο σου χρώμα ή ακόμα καλύτερα όλα τα χρώματα που θα έχεις μπροστά σου.
 • Έχεις την ελευθερία να σχεδιάσεις οτιδήποτε θέλεις, είτε αυτό είναι κάτι που είδες πρόσφατα και σε εντυπωσίασε ή σε προβλημάτισε

Τι πρέπει να ξέρεις...

Ο Ψυχολόγος δεν είναι εκεί για να σε βαθμολογήσει αλλά για να δει -μέσα από τη ζωγραφιά σου- πώς αισθάνεσαι και τι σε προβληματίζει. Αν δεν ξέρεις τι να σχεδιάσεις, μη διστάσεις να μιλήσεις μαζί του για να σου δώσει ιδέες που θα προκύψουν μέσα από τη συζήτησή σας.

Αναρωτήθηκες ποτέ με τι ασχολείται ένας Ψυχολόγος; 

Αν ναι, τότε έχουμε την απάντηση, αρκεί να διαβάσεις τις πιο κάτω πληροφορίες για να καταλάβεις σε ποιους μπορεί να προσφέρει βοήθεια:

 • Βοηθά τους ενήλικες/μεγάλους να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους ή να νιώσουν καλύτερα μέσα από τη συζήτηση
 • Βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους, να αντιμετωπίσουν προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις και να μάθουν θετικούς τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων
Συνάντηση στο γραφείο του Ψυχολόγου

Όταν θα επισκεφθείς το γραφείο του Ψυχολόγου, να θυμάσαι ότι είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να μάθεις πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου:

 • Θα σε καλωσορίσει και με ευγενικό και φιλικό τρόπο θα σε βοηθήσει να νιώσεις ασφάλεια και άνεση
 • Θα καθίσεις αναπαυτικά σε μία καρέκλα και θα συζητήσετε μόνο για θέματα που επιθυμείς
 • Αν σου ζητήσει να συμπληρώσεις μικρά ερωτηματολόγια και στη συνέχεια σου δανείσει μερικά χρωματιστά μολύβια για να ζωγραφίσεις, μην ανησυχήσεις και μην αγχωθείς. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις τον Ψυχολόγο να καταλάβει πώς αισθάνεσαι και σκέφτεσαι
 • Θα έχεις την ευκαιρία να συνομιλήσετε και παράλληλα να παίξεις ή να συζητήσεις για κάποιο παραμύθι που διαβάσετε παρέα
 • Θα έχεις την ευκαιρία να τον ρωτήσεις για ό,τι σε απασχολεί σχετικά με τον ασθενή που βρίσκεται στην Εντατική
 • Θα λύσει όλες τις απορίες σου, αρκεί να τον ρωτήσεις