Σύνδεση

Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός Πρόσβασης *
Να με θυμάσαι

Breadcrumbs Ελληνικά

Συχνές ερωτήσεις εφήβων

Οι γονείς μου θα μαθαίνουν τι ακριβώς συζητώ με τον Ψυχολόγο κατά τη διάρκεια των συνεδριών;

Στις συνεδρίες με τον Ψυχολόγο τηρείται αυστηρή εμπιστευτικότητα, δηλαδή οι γονείς δεν ενημερώνονται για τίποτα αν δεν το θέλει το ίδιο το παιδί. Ωστόσο, βάσει νομοθεσίας οι γονείς ενημερώνονται μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις απειλής προς τον εαυτό τους ή προς κάποιον άλλον ή αν απειλούνται από κάποιον. Τι εννοούμε; Ο Ψυχολόγος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τους γονείς μόνο όταν το παιδί θελήσει να κάνει κακό στον εαυτό του ή σε κάποιον άλλο.

Να θυμάσαι...

Ότι οι γονείς σου θα δέχονται παρακολούθηση από τον ίδιο Ψυχολόγο -σε πιο αραιά διαστήματα- για συμβουλευτική γονέων. Οι συνεδρίες αυτές θα επικεντρώνονται στο πώς οι γονείς σου μπορούν να διαχειριστούν τη νοσηλεία του ασθενούς και πώς μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο.

Εάν μιλήσω με ένα Ψυχολόγο, είμαι τρελός;

Όχι, η νοσηλεία ενός αγαπημένου μας ανθρώπου συνήθως εμφανίζεται εντελώς απρόσμενα στη ζωή μας επιφέροντας τεράστιες συναισθηματικές αλλαγές. Αν και οι αλλαγές αυτές είναι -υπό τις περιστάσεις- εντελώς φυσιολογικές, ωστόσο δυσκολευόμαστε να τις αντιμετωπίσουμε. Το γεγονός ότι προσπαθείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου με σκοπό να διαχειριστείς μία αρκετά δυσάρεστη κατάσταση, αποδεικνύει ότι είσαι ένας άνθρωπος με λογική (σώφρων).

Πώς μπορώ να διευθετήσω συνάντηση με τον Ψυχολόγο;

Η διευθέτηση των συναντήσεων θα γίνεται στην παρουσία γονέων είτε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Ψυχολόγους στο γραφείο τους είτε τηλεφωνικώς στο 22-603863, είτε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ariadne.intensivecareforum.org.cy. Το γραφείο των Ψυχολόγων βρίσκεται πλησίον της Εντατικής Μονάδας Θεραπείας, στο 2ο  Όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αν επισκεφθώ ένα Ψυχολόγο, πόσο καιρό πρέπει να συνεχίσω να πηγαίνω;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος ή αριθμός επισκέψεων. Το χρονικό διάστημα εξαρτάται περισσότερο από τις δικές σου ανάγκες και το χρόνο σου. Οι Ψυχολόγοι είναι εδώ για να σε βοηθήσουν για όσο καιρό εσύ το χρειάζεσαι.

Τι γίνεται εάν δεν έχω Ηλεκτρονικό Υπολογιστή;

Το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας θα έχει τη δυνατότητα να δανείσει μέχρι και 7 tablets σε όσα παιδιά και έφηβους δεν διαθέτουν (δηλαδή ένα tablet στο κάθε παιδί). Το tablet θα προσφέρεται για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες και στο τέλος πρέπει να επιστρέφεται πίσω.


JSN Sky 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework