Σύνδεση

Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός Πρόσβασης *
Να με θυμάσαι

Breadcrumbs Ελληνικά

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας παραχώρησε Διάσκεψη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (Briefing Room 3 & 4) όπου παρουσίασε τα Aποτελέσματα του Έργου Υλοποίησης της Υπηρεσίας Ψυχολογικής και Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων των βαριά πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Διάσκεψη Τύπου ξεκίνησε με την προβολή του Τηλεοπτικού Σποτ του Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ και συνέχισε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και τη Συντονίστρια Ψυχολόγο του Προγράμματος.

Η Συντονίστρια Ψυχολόγος αναφέρθηκε στον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν στις Υπηρεσίες Ψυχολογικής και Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης καθώς και στο γεγονός ότι ο εν λόγω αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του Προγράμματος.

Ακολούθως έγινε προβολή δύο βίντεο μικρού μήκους που αφορούσαν στην εμπειρία της Ψυχολόγου και του Παιδιού κατά τη διάρκεια σύνδεσης και πλοήγησής τους στην Πλατφόρμα της Υπηρεσίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός εκ των οκτώ βίντεο που δημιουργήθηκαν και αναρτήθηκαν στην Πλατφόρμα.

Ενημερωτικά, το κάθε βίντεο παρουσιάζει διαφορετική θεματολογία δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν να μάθουν για (α) το Πρόγραμμα Αριάδνη, (β) τις Ψυχολόγους, (γ) τον κλινικό χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, (δ) τους Γιατρούς, (ε) τους Νοσηλευτές, (στ) τη φαρμακευτική αγωγή καθώς και (η) για ορισμένες ιατρικές διαδικασίες (τραχειοστομία, αιμοκάθαρση).

Το Πρόγραμμα Αριάδνη χρηματοδοτείται από χορηγία του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηματοδότησης Κυπριακών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών 2009-2014» (Funds for Non-Governmental Organisations for Cyprus 2009-2014).

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο Διάσκεψης Τύπου, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Έργου Υλοποίησης της Υπηρεσίας Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης του Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ που αφορά στα παιδιά (ηλικίας 4-18 ετών) των βαριά πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των ΜΜΕ και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ημερομηνία: 19 Οκτωβρίου 2015 - Ώρα: 19:00
Χώρος: Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (Αίθουσα Briefing Room 3 & 4)
(Θράκης 17, 2112 Αγλαντζιά, Λευκωσία, Κύπρος)

 cover-diaskepsitypou-19okt2015

Εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού προγράμματος "ICARE4ΕU" πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στις 02-03 Απριλίου 2015, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της ΚΕΘ Γ.Ν.Λσίας, Δρ. Θ. Κυπριανού, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών «Τηλεπρομηθέα», «Τηλεαποκατάστασης», Τηλεϊατρικής και Διαχειριστή του Έργου ΑΡΙΑΔΝΗ, Δρ. Ν. Στυλιανίδη, καθώς και με άλλα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της ΚΕΘ Γ.Ν.Λσίας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "ICARE4ΕU" περιγράφει και αναλύει προσεγγίσεις που αφορούν σε τρέχοντα προγράμματα ολοκληρωμένης φροντίδας και νέα μοντέλα διεπιστημονικής φροντίδας για ανθρώπους με πολλαπλές χρόνιες παθήσεις σε 30 ευρωπαϊκές χώρες.

• Στοχεύει στη διάδοση της γνώσης που αφορά στα βασικά χαρακτηριστικά της αποτελεσματικής φροντίδας

• Συμβάλλει στην αναβάθμιση του σχεδιασμού, της ευρύτερης και πιο αποτελεσματικής υλοποίησης καινοτομιών ολοκληρωμένης φροντίδας

• Διαδίδει λύσεις γνώσης και καινοτομίας με σκοπό τη βελτίωση της χρόνιας ασθένειας στην Ευρώπη

Στόχοι επίσκεψης:

• Ενημέρωση των εκπροσώπων του προγράμματος "ICARE4ΕU" γύρω από τα 8 προγράμματα πολλαπλής φροντίδας που περιλαμβάνουν ελπιδοφόρα στοιχεία σχετικά με τα γενικά κριτήρια και τις τέσσερις κυριότερες προοπτικές του "ICARE4ΕU": (α) επικέντρωση στον ασθενή, (β) χρήση τεχνολογίας, (γ) συστήματα χρηματοδότησης, (δ) θέματα διαχείρισης και ολοκλήρωσης

• Υπηρεσίες και όραμα Κλινικής Εντατικής Θεραπείας Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

• Αξιολόγηση των ερευνητικών προγραμμάτων «ΤηλεΑποκατάσταση», «ΤηλεΠρομηθέας» και «PROSAFE» από το πρόγραμμα "ICARE4EU"

Η ατζέντα θεμάτων της πρώτης ημέρας (02/04/2015) περιελάμβανε:

• Γενική επισκόπηση των υπηρεσιών που προσφέρει η ΚΕΘ Γ.Ν.Λσίας

• Παρουσίαση του προγράμματος «ΤηλεΑποκατάσταση», που στηρίζει τους βαριά και χρόνιους πάσχοντες ασθενείς της κοινότητας, και επίδειξη των υπηρεσιών του

• Συνεντεύξεις: οι εκπρόσωποι του προγράμματος "ICARE4ΕU" πήραν συνεντεύξεις από μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της ΚΕΘ ΓΝΛ

Η ατζέντα θεμάτων της δεύτερης ημέρας (03/04/2015) περιελάμβανε:

• Εκτενή αναφορά στην Ψυχολογική Υποστήριξη βαριά πασχόντων ασθενών και των συγγενών τους και παρουσίαση του Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ, που αφορά στην Ψυχολογική και Τηλε-Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων βαριά πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

• Επίδειξη υπηρεσιών της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας «Τηλεπρομηθέας»

• Συνεντεύξεις: οι εκπρόσωποι του προγράμματος "ICARE4ΕU" πήραν συνεντεύξεις από μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της ΚΕΘ ΓΝΛ

Τη Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διάσκεψη Τύπου για το Έργο ΑΡΙΑΔΝΗ στην Αίθουσα Δημοσιογραφικών Διασκέψεων του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.

Το Έργο αφορά στο Πρόγραμμα Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης των ανήλικων μελών των οικογενειών των βαριά πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, κ. Χριστοφή, καθώς και τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και Πρώτο Λειτουργό Μέσης Εκπαίδευσης, Δρα Λούη.

Ακολούθως, η Συντονίστρια της Ομάδας Ψυχολόγων, κα Ελίνα Δημητριάδου, και ο Διαχειριστής του Έργου και Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Τηλεπρομηθέα, Τηλεαποκατάστασης και Τηλεϊατρικής, Δρ. Νικόλας Στυλιανίδης, παρουσίασαν αναλυτικά το Πρόγραμμα Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Τέλος, η Λειτουργός Πληροφορικής και μέλος της ομάδας υλοποίησης του Έργου, κα Γεωργία Χριστοδούλου, έκανε μία σύντομη πλοήγηση στις Κατηγορίες του Κεντρικού Μενού επεξηγώντας, παράλληλα, και το σκεπτικό διαχωρισμού των τριών ομάδων που εμφανίζονται στην Αρχική Σελίδα: Α) Παιδί, Β) Έφηβος και Γ) Κηδεμόνας.

Η ανάρτηση του Βραβευμένου Σχεδίου που θα φιλοξενείται ως λογότυπο στον ιστοχώρο του Έργου ΑΡΙΑΔΝΗ, έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού.

 

Τη Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της Διάσκεψης Τύπου για την παρουσίαση του Έργου ΑΡΙΑΔΝΗ, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού για το σχεδιασμό του λογότυπου του ιστοχώρου ΑΡΙΑΔΝΗ. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα σχολεία της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, κ. Κυριάκος Χριστοφή, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και απένειμε το βραβείο στη νικήτρια του Διαγωνισμού.

Η νικήτρια, μαθήτρια από το Λύκειο Αραδίππου, παρέλαβε το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ για το βραβευμένο σχέδιό της που φιλοξενείται πλέον ως λογότυπο στον ιστοχώρο του Έργου καθώς και πιστοποιητικό συμμετοχής της στο Διαγωνισμό.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την απονομή πιστοποιητικών σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, τόσο οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι όσο και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τα υποψήφια σχέδια που προβλήθηκαν από το Projector.

Εκ μέρους των παιδιών που δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν στην εκδήλωση, παρέλαβαν τα πιστοποιητικά τους Εκπρόσωποι των Σχολείων όπου φοιτούν.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοσιογραφικών Διασκέψεων του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.

Τη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, εκπρόσωποι της διεπιστημονικής ομάδας του Έργου Αριάδνη θα παρουσιάσουν, στο πλαίσιο Διάσκεψης Τύπου, το Πρόγραμμα Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων των βαριά πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 

Με την ευκαιρία αυτή, θα ακολουθήσει παρουσίαση του σχεδίου/λογότυπου του ιστοχώρου του Έργου Αριάδνη και απονομή βραβείου στο παιδί που κέρδισε, καθώς και πιστοποιητικών συμμετοχής στα παιδιά που συμμετείχαν στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού, ο Υπουργός Υγείας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και τα παδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

 

Ημερομηνία: Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015 - Ώρα: 18:00 - 20:00

Χώρος: Αίθουσα Δημοσιογραφικών Διαλέξεων Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού  

 

 

JSN Sky 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework